Biedt Porsche Insurance dekking voor ruitschade?

May 22, 2023 0 Comments

Porsche Insurance dekking voor ruitschade

Uw Porsche in goede staat houden is een verantwoordelijkheid van het bezit ervan, en dit houdt ook in dat u ervoor moet zorgen dat uw voorruit vrij blijft van splinters of barsten. Dit is belangrijk, niet alleen omdat het uw auto er geweldig uit laat zien, maar ook omdat het u en uw passagiers kan helpen beschermen tegen vuil bij een ongeval of over de kop slaan.

porsche verzekering

Als u een gebarsten of afgebroken voorruit heeft, kan uw autoverzekering dekking bieden voor de reparatie of vervanging van het glas. De details van hoe het werkt, verschillen per verzekeraar en polistype, maar in de meeste gevallen wilt u een claim indienen bij uw provider, zodat zij de schade kunnen inspecteren en kunnen bepalen wat er moet gebeuren. U moet ook bij uw verzekeringsmaatschappij nagaan of zij een voorkeursautoshop voor glaswerk hebben, omdat dit u geld kan besparen op servicekosten.

De meeste uitgebreide autoverzekeringen dekken de kosten van een voorruitreparatie of -vervanging, verminderd met uw eigen risico. Dit is echter alleen het geval als de schade is veroorzaakt door een incident dat onder uw polis valt. Dit kunnen zaken zijn als rondvliegend wegafval, verdwaalde honkballen of vogelpoep. Als de schade is veroorzaakt door iets dat geen verband houdt met een verzekerd ongeval, moet u mogelijk zelf betalen voor reparatie of vervanging.

Biedt Porsche Insurance dekking voor ruitschade?

Sommige verzekeraars hebben een apart eigen risico voor glas dat afwijkt van het standaard uitgebreide eigen risico. Dit betekent dat u alleen het eigen risico hoeft te betalen voor glasreparatie of -vervanging, wat een grote besparing kan opleveren, afhankelijk van hoeveel de reparatie of vervanging gaat kosten. U kunt erachter komen of uw verzekeringsmaatschappij deze mogelijkheid heeft door hun polisgegevens te bekijken of door hun klantenservice te bellen.

Als u een gebarsten of afgebroken voorruit heeft, kunt u het beste zo snel mogelijk een glasreparatiespecialist bezoeken. Dit voorkomt dat de schade erger wordt, vooral als u parkeert in direct zonlicht of extreme weersomstandigheden waar temperatuurschommelingen ervoor kunnen zorgen dat de scheuren zich uitbreiden.

U moet ook doorzichtige tape op het beschadigde gebied aanbrengen om te voorkomen dat vuil, puin en vocht de scheuren binnendringen. Het voorkomt ook dat de hars die wordt gebruikt om uw voorruit te repareren lekt en sporen achterlaat op uw auto.

De meeste autoverzekeraars zullen uw tarieven niet verhogen na het indienen van een glasclaim, maar het is altijd verstandig om met uw agent te praten om er zeker van te zijn. Vooral als u meerdere claims in uw dossier heeft, kan een claim voor een beschadigde voorruit van invloed zijn op uw totale verzekeringstarief. Als dit het geval is, moet u waarschijnlijk overwegen een nieuwe verzekeraar te nemen met concurrerendere prijzen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *